Spumy | Helal Sertifikalı Temizlik ve Kozmetik Ürünleri
English

"GERÇEK OLAN DOĞADA OLANDIR"

Sipariş & Kargo Takibi Bayi Girişi İletişim English

"GERÇEK OLAN DOĞADA OLANDIR"

Şampuanda 'helal' tartışması

 

Uluslararası Helal Kongresi'nde "İslami koşullara uygunluk" tartışmasına şampuandan, yoğurda kadar çok sayıda ürün damgasını vurdu. Kongreye katılan bilim adamları "helal sertifikasyon" sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara'da gerçekleştirilen 'Uluslararası Helal Kongresi'ne "şampuan" damga vurdu. Türk ve yabancı profesörlere göre, kullanılan tüm şampuanlar aslında haram. Çünkü üretimde şampuanların kıvamını sağlayan "jelâtin" kullanılıyor. Jelâtin ise ağırlıklı olarak domuz derisinden ve domuz yağından üretiliyor. İslami koşullara tam uygunluk için "helal sertifikasyon" sistemine geçilmesi gerektiğini vurgulayan profesörler, "Türkiye'de bu testleri yapacak resmi bir kuruluş yok. Helal gıda, ürün diyorsak her şeyiyle İslami koşullara uygun olmalı" diye konuştu.
 

İLACIN DA HARAMI VARDIR' 

İslam Odaları Araştırma ve Bilgilendirme Merkezi'nce (ICRIC) önceki gün düzenlenen "1'inci Uluslararası Helal Kongresi"nde Almanya ve İran gibi ülkelerden gelen çok sayıda profesör, İslam dünyasında üretilen ürünlerin ve verilen hizmetlerin İslami değerlere uygunluğunu masaya yatırdı. ODTÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yıldız, jelâtin maddesinin yoğurt, hazır dondurma, meyve suları gibi bir çok üründe kullanıldığına işaret ederek, "Domuzdan üretilen bu ürün İslam'a uygun değil. Dolayısıyla harama girer" görüşünü savundu. Yıldız, özellikle sert kapsüllü ilaçlar ve tabletlerde de aynı maddenin bulunduğuna dikkat çekti.

'İGDO'LAR STANDARDA UYMUYOR

Ege Üniversitesi'nden biyoteknolog Şebnem Kavaklı ise Genetik Yapısı Değiştirilmiş Gıda'ların (GDO) 'şüpheli' sınıfına girdiğini söyledi. Fıkıh âleminin "GDO'lu gıda eğer helal organizmadan oluşturulmuşsa 'helal', içerisinde haram organizma varsa 'haram' sınıfına girer" görüşünde birleştiğine işaret eden Kavaklı, "Bir domuzun DNA'sı alınıp, buğdaya aktarılıyor. Oluşan protein helal standartlara uymuyor. 'Helal üretiyorum' diyenlerin bu noktalara dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.
 

 

HABERİN DETAYINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


ShopiTürk E-Ticaret Sitesi : v1.0 beta
Whatsapp Destek Hattı x 7/24 WhatsApp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Tıklayınız